Ofte stilte spørsmål

 

Hvor lang tid tar behandlingen?  

Vi må ha bilen i to arbeidsdager. Du leverer bilen f.eks. mandag morgen (mellom 08.00-10.00) og får den tilbake innen kl 16.00 dagen etter.

 

Jeg har kjøpt ny bil. Hvor lenge kan jeg vente før jeg får den behandlet?  

Ikke vent! Jo tidligere du starter behandlingen, jo bedre vil effekten være. Venter du til rustprosessen har startet kan kostnader for sandblåsing påløpe og grunnlaget for behandlingen forverres. Bestill behandling gjennom bilforhandleren og spar penger!

 

Utfører dere oljebehandling?

Nei. Oljebehandling (lanolinolje) kan ha en viss effekt på gjenstander som er stasjonære, men vil skylles raskt av fra undersiden av en bil. Oljen vil heller ikke tørke ut, noe som gjør at smuss, møkk og ikke minst salt kan pakke seg oppunder bilen. Vi har sett tilfeller hvor biler som har vært inne til oljebehandling gjentatte ganger, der olje, møkk og salt har dannet et 3-5 cm tykt lag under bilen. Dette kan utgjøre mange titalls kilo som fort kan gi utslag på drivstoffkostnadene. Visse verksteder som understellsbehandler biler med lanolinolje, rengjør bilen kun med trykkluft og ikke med steam/høytrykksvask som Tectyl-verkstedene gjør. Denne delen av prosessen er avgjørende for å fjerne skitt og salt, og for å gi behandlingen et best mulig utgangspunkt. En Tectyl-behandling har en holdbarhet på ca 3 år i motsetning til ett år på oljebehandling. Det gjør også Tectyl-behandligen mer kostnadseffektiv. Gå for utprøvd kvalitet, velg Tectyl!

 

Hva koster en Tectyl-behandling?

Vi opererer med fire prisgrupper. A som er den minste, (VW Polo, Ford Fiesta ol.) og opp til gruppe D som er større bobiler og varebiler. Priser varierer fra kr 4975,- til kr 7750,- for komplett behandling, avhengig av størrelse på bilen. Alle priser fordrer at det ikke finnes rust som må fjernes før behandlingen kan utføres. Kostnader for sandblåsing vil komme i tillegg til behandlingspris. Ring for pris på din bil!

 

 

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Ring oss gjerne for en hyggelig bilprat!